Superfoodia metsästä!

Marjat & sienet

Raudanniemi tarjoaa loistavat puitteet myös marjojen ja sienten keräämiseen. Kuluneen kesän säistä riippuen ympäröivästä metsästä löytyy mustikkaa ja puolukkaa sekä villivadelmaa. Marjastus on erinomainen tapa hankkia terveellistä ja puhdasta lähiruokaa. Suomen metsämarjoja on luonnehdittu jopa superfoodiksi!

Metsässä saa liikkua, marjastaa ja sienestää vapaasti. Muistathan kuitenkin kunnioittaa ihmisten kotirauhaa ja kiertää piha-alueet ja rakennukset vähintään 100 metrin päästä.

Raudanniemen metsissä saatat törmätä myös villieläimiin. Tosin ihmiselle vaarallisia petoja alueella ei ole tavattu.

Sienestyskausi jatkuu pitkälle syksyyn, aina pakkaskeleihin saakka. Yleisimpiä ruokasieniä alueella ovat kanttarellit, suppilovahverot ja erilaiset tatit ja rouskut.

Suosittelemme lataamaan älylaitteeseesi Sieniopas -sovelluksen, jolla voit tarkistaa löytämiesi sienien syömiskelpoisuuden sekä käsittelyohjeet.

Aina ei voi näemmä saada helleviikkoa, mutta sehän ei meitä estänyt uimasta ja saunomasta. =) Tennistä pelattu, mustikoita ja vadelmia poimittu. Pullataikinaan leivottu mustikkapiirakka alkaa jo kuulua "Mikkelin perinteisiin"! 

Kesäterveisin, _____ Espoosta

10.-24.6.9.2016

Ihana mökki veden äärellä! Nautimme joka päivästä, vietimme aikaa järvellä ja rentouduimme saunassa ja grillasimme. 14 päivää lähes ilman sadetta! Keräsimme sieniä metsästä ja valmistimme omaa hilloa! Kiitokset vieraanvaraisuudesta!

____ + ____ from Dorrtmund, Saksa